logotyp

  • baner2.jpg
  • baner1.jpg
  • baner3.jpg

Krówki BIO nawiązują do tradycyjnego smaku krówek i produkowane są według receptur z lat 70 XX wieku. Proces wytwarzania krówek bio odbywa się w sposób ręczny, łacznie z krojeniem i zawijaniem w papierki. Do produkcji używane są wyłącznie certyfikowane surowce pochodzących z upraw rolnictwa ekologicznego.

 

Bazę składnikową krówek BIO stanowią: nierafinowany cukier trzcinowy bio, syrop ryżowy bio, mleko w proszku odtłuszczone bio, mazurskie masło ekologiczne extra, olej kokosowy bio oraz aromatyczna wanilia bio Burbon. Ze składu wyeliminowano syrop glukozowy, skrobiowy i utwardzone tłuszcze roślinne, które to składniki powszechnie używane są obecnie do produkcji krówek konwencjonalnych.

 

Wszystkie krówki BIO są produktami bezglutenowymi.

 

Produkujemy dwa rodzaje krówek BIO:

- miękkie i ciągnące, które z upływem czasu stają się kruche i nabierają bardziej intensywnego smaku,

- kruche, intensywniej wyrabiane (tzw. "kulane") bez łezki w środku.

 

KUP ONLINE!

 

RODZAJE KRÓWEK:

  • krówka bio klasyczna
  • krówka bio z miodem
  • krówka bio z gorzką czekoladą i czarnymi porzeczkami
  • krówka bio z jagodami goji
  • krówka bio z guaraną

 

 NOWOŚCI:

  • krówka bio o smaku piernikowym - z dodatkiem aromatycznych przypraw korzennych
  • krówka bio z imbirem i pigwowcem (z polskiej plantacji ekologicznej z okolic Łodzi) - połączenie lemonowo-karmelowego smaku krówki z nutą imbiru
  • krówka bio z gorzką czekoladą i czarnymi porzeczkami FRESH - z dodatkiem odświeżającego naturalnego aromatu miętowego bio

 

Krowka Bio Piernikowa EkoFlorka 14 11 2017 sfKrowka Bio Imbir zpigowcem EkoFlorka 08 03 2018 sfKrowka Bio Czeko Fresh EkoFlorka 27 03 2017 net

 

POBIERZ KATALOG

 

 

Krówki dostępne są w opakowaniach po 150 g, opakowanie zbiorcze zawiera 27 paczek po 150 g, termin przydatności do spożycia wynosi 3 miesiące od daty produkcji.

 

Przechowywanie: w suchym miejscu w temperaturze od +2oC do +20oC.

 

 

© Ekoflorka 2014. Wykonanie: Studio WWW | Tanie strony www

Szanowni Państwo, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji w Polityce Prywatności.

Akceptuję pliki cookies