logotyp

  • baner1.jpg
  • baner3.jpg
  • baner2.jpg

Krówki BIO nawiązują do tradycyjnego smaku krówek i produkowane są według receptur z lat 70 XX wieku. Proces wytwarzania krówek bio odbywa się w sposób ręczny, łacznie z krojeniem i zawijaniem w papierki. Do produkcji używane są wyłącznie certyfikowane surowce pochodzących z upraw rolnictwa ekologicznego.

 

Bazę składnikową krówek BIO stanowią: nierafinowany cukier trzcinowy bio, syrop ryżowy bio, mleko w proszku odtłuszczone bio, mazurskie masło ekologiczne extra, olej kokosowy bio oraz aromatyczna wanilia bio Burbon. Ze składu wyeliminowano syrop glukozowy, skrobiowy i utwardzone tłuszcze roślinne, które to składniki powszechnie używane są obecnie do produkcji krówek konwencjonalnych.

 

Wszystkie krówki BIO są produktami bezglutenowymi.

 

Produkujemy dwa rodzaje krówek BIO:

- miękkie i ciągnące, które z upływem czasu stają się kruche i nabierają bardziej intensywnego smaku,

- kruche, intensywniej wyrabiane (tzw. "kulane") bez łezki w środku.

 

KUP ONLINE!

 

RODZAJE KRÓWEK:

  • krówka bio klasyczna
  • krówka bio z miodem
  • krówka bio z gorzką czekoladą i czarnymi porzeczkami
  • krówka bio z jagodami goji
  • krówka bio z guaraną

 

 NOWOŚCI:

  • krówka bio o smaku piernikowym - z dodatkiem aromatycznych przypraw korzennych
  • krówka bio z imbirem i pigwowcem (z polskiej plantacji ekologicznej z okolic Łodzi) - połączenie lemonowo-karmelowego smaku krówki z nutą imbiru
  • krówka bio z piwem (mundialowa) - na bazie bezglutenowego piwa

 

Krowka Bio Piernikowa EkoFlorka 14 11 2017 sfKrowka Bio Imbir zpigowcem EkoFlorka 08 03 2018 sfKrowka Bio Z Piwem EkoFlorka 02 04 2018 sf

 

 

POBIERZ KATALOG

 

 

Krówki dostępne są w opakowaniach po 150 g, termin przydatności do spożycia wynosi 3 miesiące od daty produkcji, przechowywanie: w suchym miejscu w temperaturze od +2oC do +20oC.

 

 

© Ekoflorka 2014. Wykonanie: Studio WWW | Tanie strony www

Szanowni Państwo, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji w Polityce Prywatności.

Akceptuję pliki cookies