logotyp

  • baner3.jpg
  • baner1.jpg
  • baner2.jpg

Czekolady BIO wyprodukowane z najwyższej jakości surowców rolnictwa ekologicznego przy znaczącym udziale pracy ręcznej. Ziarna kakaowca wykorzystane do produkcji czekolad pochodzą z ekologicznych upraw o zrównoważonym rozwoju zlokalizowanych w Afryce Zachodniej.

 

Plantacje, na których uprawia się ziarna kakaowca oraz kawę, bananowce i bawełnę należą do najbardziej zchemizowanych na świecie, gdzie ze względu na klimat i dbałość o jak najwyższą wydajność stosuje się ogromne ilości środków grzybo i chwastobójczych. Część tych chemikaliów pozostaje w gotowych produktach, które można potem kupić w sklepach.

Nasze ziarna kakaowca pochodzą z małych plantacji, gdzie zachowuje się dbałość o środowisko naturalne (ekologiczne uprawy - bez środków chemicznych i dewastacji lasów pod nowe plantacje) oraz godnie wynagradza się pracowników za ich pracę.

 

 

NOWOŚĆ!

DRAŻE CZEKOLADOWE BIO (BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE):

Draze Bio Weganskie 150g male

 

 

Głównym składnikiem drażetek BIO jest 70% czekolada, którą zamknęliśmy w otoczce z nierafinowanego cukru trzcinowego i zabarwiliśmy ekologicznymi algami, kurkumą oraz sokiem z aroni.

Dodatkowo użyliśmy oleju kokosowego i wosku pszczelego jako substancji nabłyszczających. Opakowania: 95 g, 150 g.

 

Składniki: miazga kakaowa bio, cukier trzcinowy bio, tłuszcz kakaowy bio, naturalne barwniki (spirulina (algi) bio, kurkuma bio, koncentrat soku z aroni bio), substancje nabłyszczające: olej kokosowy bio, wosk pszczeli.

Może zawierać soję, orzechy ziemne, inne orzechy, mleko. Produkt bezglutenowy.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna (energia) 2.087 kJ / 500 kcal; tłuszcz 27 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g; węglowodany 56 g, w tym cukry 54 g; białko 4,7 g; sól 0,01 g.

 

 

 

 

NOWOŚĆ!

LIZAKI CZEKOLADOWE BIO (BEZGLUTENOWE):

Lizaki czekoladowe bio

 

 

Składniki: cukier trzcinowy bio, tłuszcz kakaowy bio, mleko pełne w proszku bio, miazga kakaowa bio.

 

Masa kakaowa min. 38%. Produkt bezglutenowy.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna (energia) 2.439 kJ / 583 kcal; tłuszcz 40 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 24 g; węglowodany 48 g, w tym cukry 48 g; białko 6,2 g; sól 0,17 g.

 

 

 

NOWE CZEKOLADY BIO:

 

Czekolada mleczna i gorzka bio z łuskanymi ziarnami konopi. Ziarna konopi (siemię konopne) są doskonałym źródłem białka oraz kwasów omega-6 i omega-3 w idealnej proporcji. Zmniejszają ryzyko miażdzycy, zawału serca oraz udaru, reguluja trawienie. Poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci.

 

Czekolada gorzka bio z dodatkiem ekologicznego, sproszkowanego korzenia macy (pieprzycy peruwiańskiej) suszonego w niskiej temperaturze. Działa regenerująco po intensywnym wysiłku, odżywia, wzmacnia układ odpornościowy, pamięć koncentrację i potencję. Energetyzuje i stymuluje, łagodzi objawy starzenia oraz stresu. 1 tabliczka zawiera dzienną sugerowaną dawkę macy (ok. 4g).

 

 

ekoflorka czekolady gorzka z ziarnami konopiekoflorka czekolady mleczna z ziarnami konopiekoflorka czekolada gorzka z korzeniem macy

 

 

CZEKOLADA MLECZNA BIO 85 gekoflorka czekolada mleczna bezglutenowa

Składniki: cukier trzcinowy bio, tłuszcz kakaowy bio, mleko pełne bio w proszku, miazga kakaowa bio.

Masa kakaowa min. 38%. Produkt bezglutenowy.

 

Wartość odżywcza 100g produktu:

Wartość energetyczna (energia)  2.442 kJ/584 kcal
Tłuszcz 40 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 24 g
Węglowodany  47 g
w tym cukry 47 g
Białko 7,0 g
Sól 0,20 g

 

Polecamy również czekolady mleczne bio z dodatkami suszonych owoców bio: malin i truskawkawek, jagód oraz wiśni i jeżyn. Owoce pochodzą z plantacji ekologicznych zlokalizowanych w Bieszczadach.

 

 

KUP ONLINE!

 

 

CZEKOLADA GORZKA BIO 85 gekoflorka czekolada gorzka bezglutenowa

Składniki: miazga kakaowa bio, cukier trzcinowy bio, tłuszcz kakaowy bio. 

Może zawierać śladowe ilości mleka.

Masa kakaowa min. 70%. Produkt bezglutenowy.

 

Wartość odżywcza 100g produktu:

Wartość energetyczna (energia)  2.319 kJ/554 kcal
Tłuszcz 41 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 25 g
Węglowodany  31 g
w tym cukry 27 g
Białko 8,1 g
Sól 0,02 g

 

Polecamy również czekolady gorzkie bio z dodatkami suszonych owoców bio: malin i truskawkawek, wiśni i jeżyn oraz jagód. Owoce pochodzą z plantacji ekologicznych zlokalizowanych w Bieszczadach.

 

 

KUP ONLINE!

 

Czekolady należy przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu, najlepiej w temp. od +12 st C do +20 st C, przy wilgotności max. 70%.

Opakowania: czekolady pakowane są w torebki foliowe i pudełka. Masa netto 85 g, opakowanie zbiorcze zawiera 12 szt czekolad jednego rodzaju.

 

czekolady bio


© Ekoflorka 2014. Wykonanie: Studio WWW | Tanie strony www

Szanowni Państwo, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji w Polityce Prywatności.

Akceptuję pliki cookies