logotyp

  • baner1.jpg
  • baner3.jpg
  • baner2.jpg

Ręcznie produkowane czekolady, groszki i lizaki BIO z najwyższej jakości surowców rolnictwa ekologicznego.

 

Plantacje, na których uprawia się ziarna kakaowca oraz kawę, bananowce i bawełnę należą do najbardziej zchemizowanych na świecie, gdzie ze względu na klimat i dbałość o jak najwyższą wydajność stosuje się ogromne ilości środków grzybo i chwastobójczych. Część tych chemikaliów pozostaje w gotowych produktach, które można potem kupić w sklepach.

Nasze ziarna kakaowca pochodzą z małych, ekologicznych upraw o zrównoważonym rozwoju zlokalizowanych w Afryce Zachodniej, gdzie zachowuje się dbałość o środowisko naturalne (ekologiczne uprawy - bez środków chemicznych i dewastacji lasów pod nowe plantacje) oraz godnie wynagradza się pracowników za ich pracę.

Czekolady mleczne zawierają ok. 20% mniej cukru niż czekolady mleczne wiodących marek konwencjonalnych.

 

Aktualna oferta:

  • lizaki czekoladowe bio z czekolady mlecznej w 3 kształtach: miś, kulka i buźka
  • groszki czekoladowo-miętowe na bazie gorzkiej czekolady i ekspandowanych jagieł (prosa)
  • czekolady gorzkie wegańskie o 70% zawartości masy kakaowej
  • czekolady gorzkie wegańskie o 70% zawartości masy kakaowej z dodatkami
  • czekolady mleczne o 38% zawartości masy kakaowej
  • czekolady mleczne o 38% zawartości masy kakaowej z dodatkami

 

POBIERZ KATALOG

 

 

czekolady bio

 

 

 KUP ONLINE!

 

Słodycze należy przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu, najlepiej w temp. od +12 st C do +20 st C, przy wilgotności max. 70%.

 

 


© Ekoflorka 2014. Wykonanie: Studio WWW | Tanie strony www

Szanowni Państwo, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji w Polityce Prywatności.

Akceptuję pliki cookies